main banner 1180X150

*ΝΕΟ* ΑΕΝ/Πλοιάρχων Κρήτης -...
Γνωρίζεται ότι από την Τετάρτη 23.06.2021 θα ξεκινήσει από τη Σχολή μας σε δυο (02) απογευματινά τμήματα η πραγματοποίηση τoυ κύκλου Σωστικών - Προχωρημένης Πυρόσβεσης & Α' Βοηθειών... Περισσότερα...
*ΝΕΟ* Φοίτηση δοκίμων...
Γνωρίζεται ότι από την Τρίτη 22.06.2021 θα ξεκινήσει από τη Σχολή μας η φοίτηση των δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Βασικό κύκλο σπουδών (Α-VI/1-4 & VI/6-1). Περισσότερα...
*ΝΕΟ* ΑΕΝ Σύρου - Φοίτηση στον...
Γνωρίζεται ότι από 30.06.2021 θα ξεκινήσει από τη Σχολή μας η φοίτηση στον Βασικό κύκλο σπουδών (Α-VI/1-4 & VI/6-1) για τους σπουδαστές/τριες ΑΕΝ/Σύρου. Σχετική ενημέρωση και οδηγίες... Περισσότερα...
Φοίτηση δοκίμων Λιμενοφυλάκων...
Γνωρίζεται ότι από την Τρίτη 25.05.2021 ξεκίνησε από τη Σχολή μας η φοίτηση των δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. σειράς 2019-2020 στον Βασικό κύκλο σπουδών (Α-VI/1-4 & VI/6-1).   Περισσότερα...
*ΝΕΟ* ΑΕΝ Ασπροπύργου/Μ -...
Γνωρίζεται ότι από την Τετάρτη 16.06.2021 θα ξεκινήσει από τη Σχολή μας σταδιακά ανά τμήματα η πραγματοποίηση των πρακτικών εφαρμογών και εξετάσεων στον Βασικό κύκλο σπουδών (Α-VI/1-4 & VI/6-1) για... Περισσότερα...
ΑΕΝ/Μηχανικών Κρήτης - Φοίτηση...
Γνωρίζεται ότι από τη Τρίτη 25.05.2021 ξεκίνησε από τη Σχολή μας σταδιακά ανά τμήματα η πραγματοποίηση τoυ κύκλου Σωστικών - Προχωρημένης Πυρόσβεσης & Α' Βοηθειών (Α-VI/2-1/2-VI/3 &... Περισσότερα...
prev
next
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 20:47

Ληφθέντα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη ΔΣΕΝ/ΣΠΜ/Ασπρόπυργου

Rate this item
(9 votes)

 Η ΔΣΕΝ /ΣΠΜ/ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζει σχέδιο οδηγιών και μέτρων προστασίας για την έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, προκειμένου ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και προστασίας της υγείας των σπουδαστών-τριών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού κατά τη πραγματοποίηση μαθημάτων και εξετάσεων με φυσική παρουσία σπουδαστών/στριών.                                                                                

Συγκεκριμένα:

1. Το διοικητικό και εκπαιδευτικό  προσωπικού της Σχολής έχει ενημερωθεί και εφαρμόζει σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, δηλαδή:

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοικτούς που υπάρχει συνωστισμός.

- Παραμονή κατ’οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.

- Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.

- Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών. 

- Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα και μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά. Χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος που θα βρίσκεται κοντά στην είσοδο γραφείων, της αίθουσας διδασκαλίας , πριν από κάθε είσοδο και έξοδο των σπουδαστών από την αίθουσα και σε κάθε άλλη περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο. 

- Ευαισθητοποίηση και εγρήγορση για την πρώιμη αναγνώριση συμπτωμάτων. Σε περίπτωση εμφάνισης ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμονή στο σπίτι και ενημέρωση των υπευθύνων.

2. Τήρηση κοινωνικών αποστάσεων και περιβαλλοντικά μέτρα:

- Εφαρμόσθηκε επιτυχώς και θα εφαρμοστεί και το νέο εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, ο  επιμερισμός των σπουδαστών- στριών εκάστου τμήματος σε μικρότερες ομάδες με ανώτατο αριθμό τους 15 σπουδαστές ανά αίθουσα. Οι αίθουσες επαναδιαμορφώθηκαν ως εξής:

- Τηρήθηκε η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των θέσεων (θρανίων) των σπουδαστών (κατά τη διδασκαλία και τη διενέργεια εξετάσεων)  και τα θρανία προσανατολίστηκαν προς την ίδια κατεύθυνση,  ώστε να μειώνεται η έκθεση των σπουδαστών σε σταγονίδια από βήχα ή φτάρνισμα.

-  Στην είσοδο κάθε αίθουσας διδασκαλίας, στους χώρους  αλλά και των γραφείων της Σχολής,  υπάρχει  επιτοίχιος  «Σταθμός Αντισηψίας» , ο οποίος λειτουργεί ανέπαφα με τη χρήση φωτοκυττάρου και πάνω από αυτόν  υπάρχει σε εμφανές σημείο πινακίδα με αναλυτικές οδηγίες ορθής χρήσης του αντισηπτικού υγρού. Θα εφαρμοστεί ο φυσικός αερισμός των χώρων με ανοικτές πόρτες και παράθυρα. Σε περιπτώσεις που κριθεί  αναγκαίο, θα γίνει ορθή λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υ.Υ «Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων» ( ΑΔΑ: 6ΒΟ5465ΦΥΟ-ΨΣΓ) μπορείτε να βρείτε: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/05/klimatistika-covid19.pdf

- Η Σχολή μας έχει προμηθευθεί ιατρικές μάσκες μίας χρήσης, κατάλληλου τύπου προσωπίδες και προστατευτικά γάντια λάτεξ, για το προσωπικό της. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χωρους αλλά και στους ανοικτους σε συνθήκες δυσκολίας τήρησης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ ενηλίκων.

- Στον προαύλιο χώρο της Σχολής έχουν σχεδιασθεί σημάνσεις – διαγραμμίσεις με εμφανές κίτρινο χρώμα για την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών (κοινωνική απόσταση) και  για  την αποφυγή συγχρωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους.

- Στον χώρο αναμονής του κοινού και συγκεκριμένα στους καναπέδες αναμονής έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις με πινακίδες για την τήρηση απόστασης των καθήμενων.

- Στους χώρους υγιεινής  (τουαλέτες – αποδυτήρια – λοιποί εκπαιδευτικοί χώροι), έχει διασφαλισθεί η επάρκεια ειδών ατομικής υγιεινής (πχ σαπούνι, χειροπετσέτες, αντισηπτικό κ.α).

3. Μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης :

- Στους χώρους υγιεινής  (τουαλέτες – αποδυτήρια) έχουν τοποθετηθεί,  από πιστοποιημένη στον χώρο της υγιεινής εταιρεία,  υγρά απολύμανσης των ειδών υγιεινής.

- Κατά τη διάρκεια των διαλειμάτων μεταξύ των εκπαιδευτικών κύκλων της Σχολής, θα πραγματοποιήται επαρκής αερισμός όλων των αιθουσών καθώς και τακτικός καθαρισμός - απολύμανση των θρανίων/γραφείων από κατάλληλο συνεργείο καθαρισμού.  

- Κατά τη λειτουργία της Σχολής, θα πραγματοποιηθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, απολύμανση από πιστοποιημένη στο χώρο εταιρεία, σε όλους του χώρους της σχολής (αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, χώροι εκπαίδευσης, τουαλέτες, ιατρείο, αποδυτήρια) δια της μεθόδου του νεφελοψεκασμού με ειδικό μηχάνημα ψυχρής εκνέφωσης (Gold fogging) για κάλυψη του όγκου των χώρων και ειδικό σκεύασμα με ευρύ αντιμικροβιακό φάσμα προστασίας, παρέχοντας πλήρη απόσμηση και αντισηψία σε στερεές επιφάνειες και χώρους. Είναι συμβατό με θέματα απολύμανσης του HACCP-ISO 22000 εγκεκριμένο απο το Ε.Ο.Φ. Η παρασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ότι δρα ενάντια σε ιούς (συμπεριλαμβανομένων των κορωναϊων,SARS, H1N1, κοκ). 

- Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος στο χώρο της Σχολής και για τη  ορθή διαχείρισή, θα εφαρμοσθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ οι οποίοι έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/05/covid19-ekpaideutikesmonades.pdf

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό:

ΝΕΟ ΑΙΘΟΥΣΕΣ 2020

ΑΙΘΟΥΣΕΣ 11

Καθίσματα 2021

Απολύμανση

 

Read 2411 times Last modified on Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 15:36
Σ.Σ.Π.Μ.Α.

Σχολή Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου

Ενεργοί χρήστες 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 22 επισκέπτες και κανένα μέλος

Επικοινωνία

map marker iconΠαραλία Ασπροπύργου

         19300, Aσπρόπυργος 

phone icon  +(30) 210 5579 385

 mail open flat  sspma@hcg.gr

 

Ο καιρός

Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού | Σχολή Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου
Scroll to top