main banner 1180X150

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού έτους...
 Την Παρασκευή 31-07-2020,  ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής μας,  λόγω λήξης του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020, το οποίο επεκτάθηκε για δύο (02) επιπλέον εβδομάδες, κατόπιν... Περισσότερα...
Φοίτηση στη...
Στο πλαίσιο συμπληρωματικής εκπαίδευσης σε μαθήματα Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, παρουσιάστηκαν στην Σχολή μας την Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020, εικοσιοκτώ (28) Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λιμενικού Σώματος Ελληνικής... Περισσότερα...
*Νέο* Επέκταση εκπαιδευτικού...
   Κατόπιν εισήγησης της Διοίκησης της Σχολής, εγκρίθηκε από ΥΝΑΝΠ η επέκταση του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020 μέχρι και 31.07.2020. Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 06-07-2020 και από ώρα... Περισσότερα...
Ολοκλήρωση ετήσιας συντήρησης...
 Προκειμένου τα εκπαιδευτικά μέσα της Σχολής να διατηρούνται σε άριστη λειτουργική κατάσταση και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των σπουδαστών/σπουδαστριών αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού, υποβλήθηκαν σε... Περισσότερα...
*ΝΕΟ* Παράταση ισχύος...
 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας της νόσου COVID-19 και προκειμένου διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή συνέχιση της Ναυτιλιακής δραστηριότητας, χορηγείται παράταση ισχύος έως την... Περισσότερα...
Ληφθέντα μέτρα πρόληψης κατά...
 Στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας των ΔΣΕΝ, ορίσθηκε με την Αρ.Πρωτ.: 2232.19/34453/2020/ 05-06-2020 Απόφαση κ. ΥΝΑΝΠ, ότι από την 8 η Ιουνίου 2020 δύναται να εκκινήσει η εκπαιδευτική τους λειτουργία με... Περισσότερα...
prev
next
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 20:47

Ληφθέντα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid -19 στη ΔΣΕΝ/ΣΠΜ/Ασπρόπυργου

Rate this item
(3 votes)

 Στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας των ΔΣΕΝ, ορίσθηκε με την Αρ.Πρωτ.: 2232.19/34453/2020/ 05-06-2020 Απόφαση κ. ΥΝΑΝΠ, ότι από την 8 η Ιουνίου 2020 δύναται να εκκινήσει η εκπαιδευτική τους λειτουργία με φυσική παρουσία σπουδαστών/στριών στη Σχολή μας.

Η ΔΣΕΝ /ΣΠΜ/ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον ΕΟΔΥ, εφήρμοσε σχέδιο οδηγιών και μέτρων προστασίας για την επανέναρξη λειτουργίας των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, προκειμένου  ληφθούν  τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19 και προστασίας της υγείας των σπουδαστών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού κατά τη πραγματοποίηση μαθημάτων και εξετάσεων με φυσική παρουσία σπουδαστών/στριών.                                                                                

Συγκεκριμένα:

1. Το διοικητικό και εκπαιδευτικό  προσωπικού της Σχολής έχει ενημερωθεί και εφαρμόζει σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, δηλαδή:

- Παραμονή κατ’οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.

- Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.

- Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών. 

- Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα και μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά. Χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος που θα βρίσκεται κοντά στην είσοδο γραφείων, της αίθουσας διδασκαλίας , πριν από κάθε είσοδο και έξοδο των σπουδαστών από την αίθουσα και σε κάθε άλλη περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο. 

- Ευαισθητοποίηση και εγρήγορση για την πρώιμη αναγνώριση συμπτωμάτων. Σε περίπτωση εμφάνισης ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμονή στο σπίτι και ενημέρωση των υπευθύνων.

2. Τήρηση κοινωνικών αποστάσεων και περιβαλλοντικά μέτρα:

- Εφαρμόσθηκε ο  επιμερισμός των σπουδαστών- στριών εκάστου τμήματος σε μικρότερες ομάδες με ανώτατο αριθμό τους 15 σπουδαστές ανά αίθουσα. Οι αίθουσες επαναδιαμορφώθηκαν  ως εξής:

- Τηρήθηκε η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των θέσεων (θρανίων) των σπουδαστών (κατά τη διδασκαλία και τη διενέργεια εξετάσεων)  και τα θρανία προσανατολίστηκαν προς την ίδια κατεύθυνση,  ώστε να μειώνεται η έκθεση των σπουδαστών σε σταγονίδια από βήχα ή φτάρνισμα.

-  Στην είσοδο κάθε αίθουσας διδασκαλίας, στους χώρους  αλλά και των γραφείων της Σχολής,  υπάρχει  επιτοίχιος  «Σταθμός Αντισηψίας» , ο οποίος λειτουργεί ανέπαφα με τη χρήση φωτοκυττάρου και πάνω από αυτόν  υπάρχει σε εμφανές σημείο πινακίδα με αναλυτικές οδηγίες ορθής χρήσης του αντισηπτικού υγρού. Θα εφαρμοστεί ο φυσικός αερισμός των χώρων με ανοικτές πόρτες και παράθυρα. Σε περιπτώσεις που κριθεί  αναγκαίο, θα γίνει ορθή λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υ.Υ «Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων» ( ΑΔΑ: 6ΒΟ5465ΦΥΟ-ΨΣΓ) μπορείτε να βρείτε: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/05/klimatistika-covid19.pdf

- Η Σχολή μας έχει προμηθευθεί ιατρικές  μάσκες μίας χρήσης και προστατευτικά γάντια λάτεξ, για το προσωπικό της, παρόλο που η χρήση της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ,  είναι προαιρετική από το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των σχολών και τους σπουδαστές. Η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη σε συνθήκες δυσκολίας τήρησης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ ενηλίκων (π.χ. γραφεία).

- Στον προαύλιο χώρο της Σχολής έχουν σχεδιασθεί σημάνσεις – διαγραμμίσεις με εμφανές κίτρινο χρώμα για την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών (κοινωνική απόσταση) και  για  την αποφυγή συγχρωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους.

- Στον χώρο αναμονής του κοινού και συγκεκριμένα στους καναπέδες αναμονής έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις με πινακίδες για την τήρηση απόστασης των καθήμενων.

- Στους χώρους υγιεινής  (τουαλέτες – αποδυτήρια – λοιποί εκπαιδευτικοί χώροι), έχει διασφαλισθεί η επάρκεια ειδών ατομικής υγιεινής (πχ σαπούνι, χειροπετσέτες, αντισηπτικό κα).

3. Μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης :

-  Στους χώρους υγιεινής  (τουαλέτες – αποδυτήρια) έχουν τοποθετηθεί,  από πιστοποιημένη στον χώρο της υγιεινής εταιρεία,  υγρά απολύμανσης των ειδών υγιεινής.

- Πριν την  επανέναρξη λειτουργίας  της Σχολής , πραγματοποιήθηκε απολύμανση από πιστοποιημένη στο χώρο της απολύμανσης εταιρεία, σε όλους του χώρους της σχολής (αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, χώροι εκπαίδευσης, τουαλέτες, ιατρείο, αποδυτήρια) δια της μεθόδου του νεφελοψεκασμού με ειδικό μηχάνημα ψυχρής εκνέφωσης (Gold fogging) για κάλυψη του όγκου των χώρων και ειδικό σκεύασμα με ευρύ αντιμικροβιακό φάσμα προστασίας, παρέχοντας πλήρη απόσμηση και αντισηψία σε στερεές επιφάνειες και χώρους. Είναι συμβατό με θέματα απολύμανσης του HACCP-ISO 22000 εγκεκριμένο απο το Ε.Ο.Φ. Η παρασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ότι δρα ενάντια σε ιούς (συμπεριλαμβανομένων των κορωναϊων,SARS, H1N1, κοκ). Η εφαρμογή θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

- Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος στο χώρο της Σχολής  και για τη  ορθή διαχείρισή  , θα εφαρμοσθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ οι οποίοι έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/05/covid19-ekpaideutikesmonades.pdf

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό:

ΝΕΟ ΑΙΘΟΥΣΕΣ 2020

ΑΙΘΟΥΣΕΣ 11

Καθίσματα 2021

Απολύμανση

 

Read 706 times Last modified on Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 19:17
Σ.Σ.Π.Μ.Α.

Σχολή Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου

Ενεργοί χρήστες 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 επισκέπτες και κανένα μέλος

Επικοινωνία

map marker iconΠαραλία Ασπροπύργου

         19300, Aσπρόπυργος 

phone icon  +(30) 210 5579 385

64 512  +(30) 210 5574 246

mail open flat  sspma@hcg.gr

 

Ο καιρός

Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού | Σχολή Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου
Scroll to top