main banner 1180X150

*ΝΕΟ* Φοίτηση 80...
 Γνωρίζεται ότι την Τρίτη 19.01.2021 έχει προγραμματιστεί από τη Σχολή μας η έναρξη φοίτησης 80 σπουδαστών/τριων ΑΕΝ Ηπείρου, μέσω της μεθόδου της τηλεκπαίευσης, του θεωρητικού μέρους του κύκλου των... Περισσότερα...
*ΝΕΟ* Παράταση ισχύος...
 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας της νόσου COVID-19 και προκειμένου διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή συνέχιση της Ναυτιλιακής δραστηριότητας, χορηγείται παράταση ισχύος έως έξι (06)... Περισσότερα...
*ΝΕΟ* Προσωρινή αναστολή...
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους–ες για εγγραφή και φοίτηση στους κύκλους σπουδών της Σχολής μας, ότι  σύμφωνα με τηνΑριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 3060/16-01-2021 (89 Β΄) Απόφαση, αναστέλονται προσωρινά οι εγγραφές και η... Περισσότερα...
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε...
 Στη Σχολή μας είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας («μάσκα παντού») σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εγκαταστάσεών της, καθώς η ΔΣΕΝ/ΣΠΜ/ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ανήκει στην  περιφερειακή  ενότητα... Περισσότερα...
Ληφθέντα μέτρα πρόληψης κατά...
 Η ΔΣΕΝ /ΣΠΜ/ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζει σχέδιο οδηγιών και μέτρων προστασίας για την έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού... Περισσότερα...
prev
next

Ανακοινώσεις

terapia online

 Γνωρίζεται ότι την Τρίτη 19.01.2021 έχει προγραμματιστεί από τη Σχολή μας η έναρξη φοίτησης 80 σπουδαστών/τριων ΑΕΝ Ηπείρου, μέσω της μεθόδου της τηλεκπαίευσης, του θεωρητικού μέρους του κύκλου των προχωρημένων σωστικών (STCW A-VI/2-1 έως 4). 

Από τη Σχολή μας έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των απαιτούμενων κωδικών πρόσβασης στην πλατφόρμα εκπαίδευσης Teams, σε όλους τους σπουδαστές/τριες ΑΕΝ Ηπέιρου.

Οδηγίες χρήσης προς σπουδαστές/τριες Microsoft Teams.   

HCG

Για τη διευκόλυνση της ναυτιλιακής δραστηριότητας δημοσιευτήκαν οι: (α) ν. 4764/2020 (Α’ 256) και  (β) ν. 4757/2020 (Α’ 240) όπου μεταξύ άλλων χορηγείται παράταση στα πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας & επάρκειας των Ελλήνων ναυτικών καθώς και αντίστοιχη για την επιθεώρηση-πιστοποίηση των Ελληνικών πλοίων (βλ. άρθρο 125 & 76).

Παρακάτω παρατίθενται η ως άνω εγκύκλιος και στην Αγγλική γλώσσα:

''UPDATE OF INSPECTION AND CERTIFICATION RELATED MEASURES FOR SEAFARERS AND SHIPS TAKEN BY THE HELLENIC MARITIME ADMINISTRATION WITH RESPECT TO COVID-19''

ΘΥΡΕΟΣ mobile menu 2

Γνωρίζεται ότι από Παρασκευή 08.01.2021 ξεκινούν στη Σχολή μας τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, για το θεωρητικό μέρος του Βασικού & Προχωρημένου κύκλου σωστικών μέσων, για τους ήδη εγγεγραμμένους σπουδαστές/τριες.

Για νέες εγγραφές και ανακοινώσεις μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της ιστοσελίδας μας.    

ΘΥΡΕΟΣ mobile menu 2

Λόγω μεγάλου αριθμού ερωτημάτων από το ενδιαφερόμενο κοινό, σας ενημερώνουμε ότι όλα τα προγραμματισμένα σχολεία του κύκλου εκσυγχρονισμού των γνώσεων (Refreshing Course) που απαιτούν τη φυσική παρουσία των σπουδαστών/τριων έχουν ανασταλεί από 07.11.2020 μέχρι άρσης των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς της νόσου του κορονοιού.

Όλοι οι ήδη εγγεγραμμένοι υποψήφιοι σπουδαστές/τριες, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα ενημερωθούν απο τη Σχολή μας για τη φοίτησή τους  στις νέες ημερομηνίες που θα προκύψουν μετά την τροποποίηση του προγράμματος.   

Για νέες εγγραφές σου όλους τους κύκλους σπουδών καθώς και για τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης φοίτησης με φυσική παρουσία των σπουδαστών/τριων που συμμετέχουν στην εκπαίδευση εξ'αποστάσεως θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωσή μας.

TEAMS

Επειδή η Υπηρεσία μας γίνεται καθημερινά αποδέκτης πολλών ερωτημάτων από το ενδιαφερόμενο κοινό όσο αφορά τον τρόπο σύνδεσης και παρακολούθησης των τμημάτων τηλεκατάρτισης, ενημερώνουμε τους ήδη εγγεγραμμένους– ες  σπουδαστές-στριες στους Κύκλους Σπουδών Σχολής μας ότι διεξάγονται ΜΟΝΟ με τηλεκπαίδευση (με τη μορφή σύγχρονης διδασκαλίας):

 • Ο Βασικός κύκλος και
 • Ο κύκλος Προχωρημένων Σωστικών.

Επισημαίνεται επίσης:

 • Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες παρακολούθησης με φυσική παρουσία δεν ισχύουν,
 • επαναπρογραμματίζονται από τη Διεύθυνση Σπουδών Σχολής μας, τα τμήματα φυσικής παρουσίας σε τμήματα τηλεκατάρτισης (μόνο για το θεωρητικό τμήμα εκάστου κύκλου) σε έτερες ημερομηνίες,
 • οι κωδικοί για την είσοδο στην πλατφόρμα Microsoft teams, αποστέλλονται από την Microsoft στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δωθεί κατά την εγγραφή στην Σχολή μας,
 • αναζήτηση πρέπει να γίνεται και στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας,
 • μαζί με τους κωδικούς θα αποσταλθεί και ένας προσωποποιημένος  λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που θα έχει την μορφή : ……………@dsen-ynanp.gr.
 • σε αυτόν τον λογαριασμό και όχι στον προσωπικό σας, θα σας αποσταλεί πρόσκληση για την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος από το εκάστοτε διδάσκοντα με ειδικό σύνδεσμο ( link) για να μπορέσετε να συνδεθείτε.  
 • Λόγω της πρόσφατης αύξηση στη χρήση του teams, όταν εκχωρείται μια άδεια χρήσης του Teams σε έναν χρήστη, ενδέχεται να περάσουν περίπου 24 ώρες μέχρι να ρυθμιστεί πλήρως και να του αποσταλούν οι κωδικοί.

ΘΥΡΕΟΣ mobile menu 2

Ενημερώνουμε τους εγγεγραμμένους – ες  το στους κύκλους Σπουδών:

Βασικού Κύκλου και Προχωρημένων Σωστικών,

 • Ότι οι προγραμματισμένες ημερομηνίες παρακολούθησης με φυσική παρουσία δεν ισχύουν,
 • Επαναπρογραμματίζονται από τη Διεύθυνση Σπουδών Σχολής μας τα τμήματα φυσικής παρουσίας, σε τμήματα τηλεκατάρτισης (μόνο για το θεωρητικό τμήμα εκάστου κύκλου) σε έτερες ημερομηνίες.
 • Για τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των μαθημάτων θα σας έρθει πρόσκληση για σύνδεση με σύνδεσμο στον οποίο θα φαίνεται η ημερομηνία και η ώρα  διεξαγωγής του μαθήματος.
 • Οι κωδικοί για την είσοδο στην πλατφόρμα Microsoft teams, στέλνονται από την Microsoft στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δώσει κατά την εγγραφή σας στην Σχολή μας. Αναζητείστε τους και στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Λόγω της πρόσφατης αύξηση στη χρήση του Τeams, όταν εκχωρείται μια νέα άδεια χρήσης σε έναν χρήστη, ενδέχεται να περάσουν 24 ώρες μέχρι να ρυθμιστεί πλήρως και να του αποσταλούν οι κωδικοί.

Επικοινωνία

map marker iconΠαραλία Ασπροπύργου

         19300, Aσπρόπυργος 

phone icon  +(30) 210 5579 385

 mail open flat  sspma@hcg.gr

 

Ο καιρός

Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού | Σχολή Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου
Scroll to top